Инфаркт и Инсулт: Как се предотвратяват? Психологически семинар: дълбокият вътрешен конфликт

Инфаркт и Инсулт: Как се предотвратяват?

Най-предразположени към инфаркт са хората, които са постоянно недоволни от живота си. Много лошо, ако тази дълбока неудовлетвореност е съчетана с прекалена зависимост от мнението на другите, със страх от критика, от провал, от това да паднете в очите на някого. Обикновено това е съпроводено с хронично напрежение и невъзможност за отпускане. Липсата на висши цели, неспособността да изразите, а още по-малко да задоволите духовните си нужди, води до умора на сърцето, до неговото страдание, защото не чувате гласа му, не се вслушвате в нуждите му.

   Изходът е само един – да се успокоите, да се откажете (поне временно) от всички външни атрибути на успеха, от желанието да сте винаги на върха и да успявате, и да се вгледате в себе си, за да разберете какви са истинските ви вътрешни нужди, какво сте и какво наистина иска душата ви, за какво копнее. Нуждите на душата трябва да бъдат задоволени понякога дори въпреки всичко!

 

Инфаркт и Инсулт: Как се предотвратяват? Психологически семинар: дълбокият вътрешен конфликт

   Утвърждения за превенция на инфаркт

   Сърцето ми бие в ритъма на любовта. Спокоен и весел съм.

   Живея в хармония със света и със себе си, със здравото си, младо и красиво сърце.

   Сърцето ми бие плавно и спокойно. Със сигурност знам, че всичко върви добре за мен.

   Аз съм напълно здрав и здравето ми се подобрява с всеки изминал ден.

   Обикновено инсултът се предизвиква от много силни негативни чувства, които са свързани най-вече с неприемане на себе си, на своя живот, на своята съдба и дори на заобикалящия ни свят. Инсултът е по-скоро заплаха за онези хора, които се страхуват да изразят себе си, душата си във външния свят, поради което са вечно недоволни. Природата си отмъщава за това отричане на себе си: тя може напълно да лиши човека от правото на себеизразяване, когато в резултат на парализа изчезне способността да се движи и да говори. Жените са изложени на риск от инсулт, ако се опитват да изразят себе си по начин, който не е характерен за тях – като правят неща, които не са техни собствени, или като играят, съзнателно или несъзнателно, ролите на някой друг.

   Помислете: можете ли да кажете, че сте способни да бъдете себе си, че не играете роли на други хора, че можете лесно и свободно да се самореализирате напълно в живота? Ако случаят не е такъв и имате скрит вътрешен конфликт, трябва възможно най-скоро да се справите с психичните си проблеми и да ги разрешите, това ще бъде най-добрата превенция на съдови инциденти.

   Утвърждения за предотвратяване на инсулт

   Успокоявам се, отпускам се. Напълно съм уверена в себе си и в това, че животът ми носи само хубави неща.

   Виждам скрития смисъл във всичко и той е да извлека нещо добро, полезно за себе си от всяка ситуация.

   Позволявам си да бъда такъв, какъвто съм, и оставям другите да бъдат такива, каквито са.

   Ако имате болки в сърцето, направете си преглед възможно най-рано: Отидете в здравния център и си направете кардиограма. Съществуват и други изследвания за проверка на коронарни и мозъчни артериални аномалии. Ако има причини за безпокойство, трябва да промените начина си на живот и мислене.

Превантивна фитотерапия

   Всички методи за лечение на атеросклероза се използват за предотвратяване на сърдечни пристъпи и инсулти. Освен това за подобряване на дейността и укрепване на сърдечносъдовата система народната медицина препоръчва следните събирания.

   Събиране на 1,5 чаени лъжички от трева Адонис, корен от елекампан, магарешки бодил, кориандър, иглика и борови пъпки, заливат се с 0,5 литра вряла вода, загряват се на водна баня за 5 минути, настояват за един час, прецеждат се, пият се по четвърт чаша 3 пъти дневно преди хранене.

   Събиране 2.Смесете 1 ч.л. плод от глог, билки, листа от мента, билка от майчинство, билка от бял равнец, залейте с две чаши вряла вода, затоплена на водна баня за 20 минути, прецедете, пийте по една трета чаша 3 пъти дневно преди хранене.

Фитотерапия при стенокардия и коронарна болест на сърцето.

   Инфарктът и инсултът винаги са предшествани от коронарна болест на сърцето, която често се проявява под формата на пристъпи на стенокардия. Следните средства могат да помогнат за облекчаване на болката.

   Вземете 1 част детелина за 10 части вряла вода, да се настоява за 2 часа, пийте 3 пъти дневно по една трета от чашата. Подобрява притока на кръв към сърдечния мускул, предотвратява образуването на кръвни съсиреци, има аналгетичен ефект при стенокардия.

   Настойка от глог с маточина. Изсипете вечерта в термос 6 с.л. супени лъжици счукани сушени плодове от глог и билката маточина, залейте с 1,5 литра силно вряща вода, оставете за през нощта, прецедете на сутринта и пийте по половин чаша 3 пъти дневно. Това е доказано народно средство, което помага при ангина.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *