истинска жена

Какво означава да бъдеш истинска Жена

 Всяка жена има няколко звездни мига в живота си. Истинските жени от тези моменти са много. В края на краищата тя е способна да придаде на всичко, което й се случва, празничен оттенък, аромат на триумф. Включване на елементи на ежедневна грижа за себе си. В края на краищата такава жена не просто се къпе, а се потапя в нея със стил. Тя не просто слага грим, а намира и въплъщава подходящото настроение за момента. И ако днес настроението не е много весело, от нея зависи да го подобри. И всеки начин да го направите е подходящ – чаша сутрешно кафе, докато съзерцавате красиво цвете във ваза на кухненската маса. Сутрешна каланетика, която можете да завършите с тиха медитация за предстоящия ден. Искрена усмивка – първо на отражението си в огледалото, няколко минути по-късно на съпруга и децата си, а след още час – на непознат на път за работа.

истинска жена

   Най-лошата заблуда, която пречи на истинската жена да стане себе си, е съмнението в нейната привлекателност, несигурността относно външния вид или талантите. Едно е да се усъвършенствате, да знаете, че сте красиви и можете да станете още по-красиви. Съвсем друго е например да се подлагате на диети и гладуване, като се наказвате за излишните килограми.

   Мислете за себе си само положително. Кажете си, че сте най-красивата, силна и умна, че ще успеете във всичко, което сте планирали! Кажете, че иначе можете всеки, така че защо да се унижавате и обиждате? Обиди по негов адрес, унищожавате аурата си и предотвратявате отварянето на специална енергия в себе си Истинска жена. Напротив, хубавите думи, които ще си кажете, ще изградят около вас защитна бариера.

   Всъщност една истинска жена може да направи всичко. Тя осъзнава какъв късмет има, че се е родила жена. Тя винаги помни това. Тя е преди всичко Жена, а след това всичко останало. И все пак да се родиш жена не означава да станеш такава. Да бъдеш жена е изкуство. Всеки от нас може да научи това изкуство и да бъде щастлив. Докато жената се чувства като жена, никога не е късно да започне отначало. Основното нещо е желанието!

   В тази глава ще говорим за това как да открием, активно да развиваме и поддържаме голямо благополучие през всеки период от живота си, по всяко време и във всяка среда. За жените това е изключително важно, защото доброто настроение, оптимизмът, доброто настроение и самочувствието са първите условия за здраво тяло. Чувствайки началото на болестта, не се отказвайте, не прехвърляйте грижата за себе си само на лекарите – това само значително вреди на себе си. Спешно мобилизирайте всичките си вътрешни резерви, за да се преборите с болестта. Всичко е във вашите ръце.

Усмихнете се, госпожо! Усмихнете се!

   Огледайте се наоколо – колко малко са дружелюбните, усмихнати лица и колко много са намръщените и тревожните… Да, в живота никой не може да мине без проблеми, често много сериозни. И все пак… онези хора, които се усмихват, ги преодоляват с по-малко психически и физически загуби. Усмивката е присъща на хората, които са спокойни, уверени в себе си и в живота си; тя украсява и младите, и старите. Усмивката може да се нарече най-ефективното средство за подмладяване на лицето, познато още от древността. Сигурно сте забелязали как лицето на човека се променя и разцъфтява, когато той се усмихва. Това е проява на истинска човешка красота!

   Но не е само това. Усмивката обикновено изразява дружелюбност, нужда от одобрение, откритост за общуване… Хората са склонни да бъдат много благодарни за подобни емоционални прояви. И те с готовност отвръщат с взаимност. Добре известно е, че подобното привлича подобно: ако свикнете да бъдете постоянно дружелюбни, усмихнати, ако навикът ви е да желаете на съседите си това, което бихте пожелали на себе си, животът ви несъмнено ще стане по-щастлив.

   Една усмивка може да излекува раните на душата и може да нанесе лечебен балсам не само върху вашата, но и върху чуждата душа. Установено е, че ако в лошо настроение, за да принуди себе си да се усмихне няколко пъти, въпреки изтощението на усмивка, изведнъж се чувствате облекчение. А ако сте в добро настроение, със сигурност ще разпръсквате усмивки наляво и надясно – не само за да поддържате доброто си настроение, но и за да дарите такова на хората около вас.

Какво представлява човешката усмивка?

   Усмивката не струва нищо, но дава много. Тя обогатява тези, които я получават, без да обеднява тези, които я дават. То не може да бъде купено, откраднато, взето назаем или откраднато, защото е безполезно, докато не се раздаде!

   Усмивката създава щастие в дома, атмосфера на добронамереност на работното място и е парола за приятелите. Тя трае само миг, но понякога остава в паметта завинаги.

   Усмивката е почивка за уморените, дневна светлина за потиснатите, слънце за тъжните. Това е най-добрият антидот срещу всички видове проблеми!

   Както се казва в една стара японска поговорка:

   „Който се усмихва, е най-силен“. Както казва главният герой на „Този Мюнхаузен“: „Сериозното лице не е признак на интелигентност, господа. Всички глупости на света се вършат с това изражение на лицето. Усмихнете се, господа! Усмихни се!“

Вътрешна усмивка

   Направете този експеримент. Спрете да четете и се усмихнете. Вътрешно ще се почувствате необяснимо щастливи, въпреки че в този момент не сте имали особена причина за това. Сега направете ядосана физиономия. Ще почувствате, че сте наистина ядосани. Насилствено предизвиканото лошо настроение предизвиква незабавна реакция във всичките ви вътрешни органи.

   Така че се усмихвайте! Усмихвайте се, когато четете, когато сте спокойни и отпуснати, когато сте ядосани или свадливи. В крайна сметка усмивката ще ви даде усещане за щастие.

   Четете добри книги. Има толкова много весели книги. Изберете телевизионни програми, които ви разсмиват. Стойте настрана от хора с мрачно и унило изражение.

Психологическа практика: съсредоточаване върху красивото

   За какво мислите, когато отивате на работа, разхождате се, пазарувате? За какво мислите през повечето време? Върху какво фокусирате вниманието си?

   Това, върху което се фокусираме, започва да се изразява в нас. Ако вървим по улицата и се вглеждаме в недостатъците на хората, оплакваме се от лошото време, дъвчем споровете със съпруга си и т.н. – не очаквайте хората да припадат от възторг при вида ви. Напротив, вие все повече ще се придържате към тези събития в живота си и ще ги утвърждавате.

   Вместо това опитайте едно прекрасно упражнение, което ще създаде изобилие и хармония във вас. Тази практика помага на жената да почувства хармония в себе си, единство с универсалното женско начало, да осъзнае голямата си сила на мир и съзерцание.

   Поставете си задачата да видите колкото се може повече доброто във всичко, което срещате по пътя си. Хората виждат в нас това, което ние виждаме в тях. Ако можете да видите красивото във всеки, всеки ще види красивото във вас! Празнувайте красиви, облечени с вкус и приятно усмихнати хора. Наблюдавайте природата, търсете красотата във всичко – в сутрешното слънце, в свежия вятър, в пречистващия дъжд…

   Колкото повече добро виждате около себе си, толкова по-лесно то ще навлезе в живота ви. Между другото, това упражнение има и един страничен ефект: дори да нямате някакво качество, но да го искате, достатъчно е просто да наблюдавате човек или явление, което има това качество, и с времето то ще се развие у вас.

   Ако желаете спокойствие – медитирайте върху луната, спокойната вода, ранното утро… Скоро ще усетите как тези качества се събуждат у вас!

   Целият свят е в краката ви – за да можете благодарение на него да научите съзнанието си на различни състояния. Можеш да бъдеш страстен като огън, сладък като зряла ягода, нежен като лилия…

Да станеш щастлив е възможно!

   За да се почувствате щастливи, понякога трябва да положите известни усилия, а понякога и да водите истинска битка за щастието си. Но за да улесним този процес, е достатъчно да използваме няколко прости правила.

   Живейте в момента

   Никога не съжалявайте за вчерашния ден и не се страхувайте от утрешния. Не позволявайте на миналото да ви дърпа назад. Мнозина прекарват целия си живот в някакво вцепенение, само защото се смятат за дефектни и успешно си изработват комплекс за малоценност. Това пречи на любовта и кариерата и депресира психиката.

   Един от най-добрите начини за преодоляване на този проблем е да действате стъпка по стъпка: определете реална задача за деня, заемете се с нейното изпълнение незабавно и упорито вървете към целта, към резултата. Днешният ви успех ще ви даде сили за утрешния ден.

   Определете какво ви прави нещастни

   Представете си следното: човек вярва, че причината за неуспехите му е свързана с работата. Но в действителност тези неуспехи се дължат на лоши отношения с колегите. Заради такава грешка хората правят неоправдани стъпки.

   Работата и взаимоотношенията са много важни в живота ви. Развивайте способностите, които вече имате, не се насилвайте да правите неща, за които не сте емоционално, интелектуално или физически подготвени.

   Не бъдете прекалено критични към себе си

   Хората, които са прекалено критични към себе си, са прекалено критични и към хората, които обичат. Естествено, те ще реагират отрицателно на забележките и коментарите. Те няма да са доволни от това. Трябва да разберете, че не е необходимо да сте съвършени, за да бъдете приети и обичани.

   Намерете нещо, на което да се смеете, включително на себе си. Човек без чувство за хумор не може да бъде истински щастлив. Колко много любопитни неща се случват около нас! Толкова много ситуации изискват ироничен отговор, хумористичен коментар. Смейте се по-често!

   Не сдържайте гнева си.

   Потискането на това чувство може да доведе до депресия. Когато има основателни причини за това, дайте на гнева отдушник.

   Отделете време, за да останете сами.

   Това е начин да избягате от шума и суетата и най-накрая да си починете.

   Потърсете нещата около вас, които заслужават възхищение.

   Независимо дали става въпрос за красива картина, цъфтящо дърво, красиво цвете или омагьосваща музика – отделете малко време, за да се посветите на красивото, и щастието ще се издигне в душата ви.

   Поддържайте постоянна връзка с някой ваш познат, който е енергичен и ентусиазиран. Обикновено те се характеризират с оптимизъм и неутолима жажда за живот. Погрижете се да се срещнете с тях и да получите много енергия от тях.

   ЖЕНСКАТА ЕНЕРГИЯ – НЕ МИТ, А РЕАЛНОСТ.

   В днешно време жената често заема същата активна социална позиция като мъжа – тя прави кариера и често заема висок пост. Но в същото време, уви, никой не може да ни освободи от домакинските задължения, а отглеждането на децата лежи на нашите рамене. Искаме да направим всичко, но какво получаваме накрая? Хронична умора, раздразнителност, неудовлетвореност от живота, което, разбира се, не е най-добрият начин да се повлияе на взаимоотношенията.

Източници на сила – около нас

   Жената подхранва мъжа със своята любов и енергия, вдъхновява го за социални и финансови подвизи. Енергийното ниво на жената определя дали семейството ви ще процъфтява, или не. Ето защо е толкова важно да можете да се заредите с енергията на жената и да я акумулирате. Когато жената няма време да се почувства жена, когато е потопена в безкрайната суматоха на ежедневието и всички сили, хвърлени върху някои неотложни проблеми, нивото на енергията ѝ бързо спада. И тогава вместо музикант и вдъхновител се появява уморен и измъчен човек. Какво вдъхновение е това?

   Така че най-важното за всяка жена е да се научи как да попълва енергията си и да я поддържа на високо ниво. Как да го направите? От какви източници може да се възползва?

   Красотата е много мощен източник на женска енергия. Всичко зависи от това, което виждате, и от това, което ви заобикаля, но най-важното нещо е вашата красота и грижа. Не забравяйте да отделите време, за да се приведете в ред: нанесете маска, направете пилинг, направете красота на ноктите и косата си.

   Много увеличава енергията на една жена красиви дрехи. Във ведическата култура дори имало специален разход в семейството – за дрехите на съпругата. Това се правело, за да може жената да поддържа високо ниво на енергията си и дори в моменти на криза да подкрепя мъжа си с любовта и грижите си.

   Чистота. Чистотата на апартамента, чистотата на дрехите, чистотата на връзката – всичко това помага да се изпита женската природа и да се изпълни с енергия. Комуникация. Жените са много по-комуникативни от мъжете и има причина за това. Когато жените разговарят помежду си, те обменят енергия и по този начин повишават енергийното си ниво.

   Затова не се отричайте от общуването – с приятели, семейство, колеги.

   Възможност за споделяне. Енергията на жените се увеличава от възможността да споделят с другите. Споделете проблемите и радостите си, споделете нещо вкусно, споделете отговорностите си.

   Творчество. Може да бъде всичко: пеене, танци, ръкоделие, музика, актьорско майсторство… Всеки вид творчество, който изберете, ще ви помогне да отключите своята женственост и да се изпълните с женска енергия.

   Това е само малка част от дългия списък с източници на женска енергия. Всички те са много прости и всяка жена може да избере нещо, което харесва или иска да прави точно сега. Само за няколко дни всяка от нас може да повиши енергийните си нива и да почувства своята женственост.

Зареждане със слънчева енергия (сутрешна практика)

   Източните лечители препоръчват да започваме деня си с тази прекрасна и проста практика.

   Събудете се сутрин, станете от леглото, отидете до прозореца (можете да излезете на балкона или навън). Погледнете с лице към слънцето и затворете очи. Разтрийте добре дланите си и насочете гърба на ръцете си към слънцето. Застанете така за няколко минути, като просто поглъщате силата и енергията на слънцето през дланите.

   Можете да си кажете или да изречете на глас, че се изпълвате със силата и енергията на слънцето. Почувствайте как тази енергия преминава през ръцете ви, прониква във всяка клетка на тялото ви, изпълва го и запалва малко слънце в него.

   Чувствате как ви изпълва топлата животворна енергия на слънцето и ставате по-бодри, по-силни и по-мощни. Заредени, можете да завършите слънчевия си ритуал. Покрийте лицето си с длани и почувствайте как енергията от тях се влива в кожата, в очите, в главата, в косата. Почувствайте как лицето ви се отпуска и изглажда под въздействието на тази топла енергия, как се изпълва със здраве, младост и красота.

Дълбочината на женския поглед

   Женските очи имат особена мистична сила. Силата на женския поглед може да бъде едновременно опасна, съблазнителна и благословена. В древността е съществувало цяло изкуство за владеене на женския поглед. С очите си жената можеше да предаде всяка емоция, всяко чувство и желание…

   Всеки от нас може да се научи да манипулира, контролира и съхранява силата на очите си. Съществува прекрасна техника, която ще направи очите ви по-ярки, по-ясни и по-красиви.

   Знаете ли, че очите ни поглъщат всичко около тях? Всъщност седемдесет процента от човешкото възприятие зависи от зрението ни. Можем да кажем, че се превръщаме в това, което гледаме. Но какво виждаме най-често? Тежки новини по телевизията, боклуци в интернет, нещастни лица на връщане от работа, мръсотия на улицата… И очите ни ги поглъщат, настройват съзнанието ни към тях – и тогава вече сме скучни, тъжни и уморени.

   За да променим това, нека направим обратното. Вземете няколко красиви изображения, които вдъхновяват, оживяват и радват очите ви. Това може да е снимка със специална енергия, снимка, направена от вдъхновен художник.

   Разпечатайте ги в малък формат и ги носете постоянно със себе си. Когато усетите, че заобикалящата ви среда започва да ви натоварва, погледнете любимата си снимка. Ако това е пейзаж, опитайте се да си представите, че сте вътре в него, изпълнени с неговата сила и енергия… И ще видите, че силата ще се върне при вас и настроението ви ще се подобри.

   Природата в служба на младостта, красотата и здравето

   Има още един важен помощник в борбата за младост и красота, който често пренебрегваме, и това е природата. Предпочитаме да прекарваме време и пари в скъпи салони за красота и да купуваме скъпа, но често неефективна козметика, за да станем неустоими. Но можем да се научим как да се грижим правилно и ефективно за себе си с помощта на природни средства. Ефективността му до голяма степен се дължи на умението да се вслушваме в биоритмите, на които се подчинява тялото ни.

   КРАСОТА ПО ВЪТРЕШНИЯ КАЛЕНДАР

   Първата половина на менструалния цикъл (преди овулацията) е най-подходящото време за подстригване, боядисване и трайно оформяне на косата. Дори с щадящи препарати може да се постигнат максимални резултати за красота. Преовулаторната фаза е период на засилен метаболизъм, така че е лесно да коригирате теглото си с диети и продукти за отслабване. Антицелулитното увиване и интензивният масаж са подходящи за тялото, а дълбокият пилинг – за лицето. През този период болезнените усещания са притъпени, а дребните драскотини заздравяват по-бързо.

   През тези дни е полезно да се правят физически упражнения, пречистващи диети и пости. Това е така, защото първата половина на менструалния цикъл е време на засилен метаболизъм.

   През втората половина на цикъла (след овулацията) метаболизмът ви се забавя, поради което в тялото ви се задържат течности. През този период дори интензивното обучение няма да доведе до желаните резултати. Диетите и антицелулитните мерки няма да доведат до желания ефект и ще бъде много по-полезно, ако прекарате две седмици преди менструацията си в спа процедури. Седмица преди менструацията се препоръчва почистваща и противовъзпалителна маска, която може да подобри тена на кожата и да намали възпаленията. Раните и порязванията са склонни към разреждане на кръвта по-близо до менструацията, затова трябва да избягвате епилация и почистване на лицето по това време.

   По време на периодите не препоръчваме никакви козметични процедури или процедури за оформяне на прическа: кожата реагира зле на физическото натоварване, боите не прилепват правилно към косата и цветът избледнява или потъмнява до неподходящ тон. Трайната подправка, дори и от най-добрия майстор в супер салон, няма да издържи и изправената коса скоро ще започне да се къдри отново.

   Но дори и в дните, когато не се чувствате добре, не искате да се отказвате от рутинната си грижа. Задължително е да се грижите ежедневно.

   Когато решавате кое време да посветите на грижата за тялото, помислете за биоритмите си.

   – От 8 до 12 ч. кожата ви е в отлично състояние за всякакви козметични процедури и ги понася най-добре.

   – От 12 до 14 ч. кожата е в състояние на покой и процедурите, извършвани по това време, може да не доведат до очакваните резултати.

   – Кожата е най-малко чувствителна към болка от около 18 до 20 часа, така че ако имате нужда от епилация, направете я по това време.

   Във всеки случай вие избирате и определяте ритъма на живота си, режима си или липсата на такъв, както и наличието или липсата на стрес.

   Не забравяйте, че само вие можете да направите живота си светъл и радостен, изпълнен със събития и щастливи срещи. Настроението ви е само във ваши ръце и ако не го позволите, никой не може да го развали.

Психологически семинар: Обичайте тялото си!

   За да коригирате фигурата си, без да страдате от гастрит или анорексия, спазвайте правило номер едно: не правете резки движения! По-добре е да отслабнете бавно, но ефективно, отколкото бързо, но катастрофално.

   Започнете, като се запитате дали наистина вярвате, че отслабването ще промени живота ви. Стройната фигура едва ли ще ви помогне, ако наистина сте недоволни от себе си, а не от тялото си. Жените твърде лесно пренасят недоволството от себе си върху собственото си тяло, превръщайки го в изкупителна жертва за всичките си нещастия. Омразата към плътта им поражда активната ѝ съпротива срещу всяко ваше намерение и тогава няма да помогнете на нито една диета.

   Никога и при никакви обстоятелства не се карайте и не обиждайте тялото си. Обичайте го поне малко и тогава ще можете да „преговаряте“ с него. В резултат на това самочувствието ви ще се повиши, тялото ще спре да ви дразни и ще можете да започнете да „работите“ върху него.

   Утвърждения за любов към тялото ви

   Обичам тялото си! Тялото ми обича да е здраво и красиво.

   В сърцето ми е концентрирана любов. В кръвта ми има жизненост.

   Всяка клетка на тялото ми е обичана. Всичките ми органи работят перфектно.

   Възхищавам се на прекрасното си тяло. Аз съм по-здрав от всякога.

   Знам как да се грижа за себе си. Живея в пълна хармония със света около мен!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *