Поликистозни Яйчници

Поликистозни Яйчници

 Това заболяване обикновено се развива по време на юношеството, в етапа на формиране на менструалната функция. В резултат на недостатъчното функциониране на яйчниците процесът на съзряване на яйцеклетките е нарушен: вместо да се развиват, яйцеклетките сякаш замръзват. В по-късна възраст се появяват така наречените вторични поликистозни яйчници. То може да се дължи на хронични възпалителни заболявания на женския генитален тракт в резултат на инфекции и аборти. Когато яйчниците са напълно нарушени, жената не може да зачене и лекарите поставят диагноза безплодие.

   При това състояние обикновено не се появява остра, силна болка, което може да доведе до развитие на поликистозна болест. На първо място, трябва да сте нащрек за нередовни менструации, дълги закъснения (до шест месеца). Това е основният симптом.

 

Поликистозни Яйчници

 

   Съвременната гинекология използва два метода за лечение на поликистоза – хормонален и хирургичен.

   Хормоналното лечение включва използването на лекарства с ниско съдържание на хормони. Тези препарати практически не оказват влияние върху теглото, не нарушават храносмилането и не предизвикват подуване.

   Ако хормоналното лечение не помогне, лекарят може да назначи лапароскопия. Това е минимално инвазивна операция, при която се правят три малки разреза вместо един голям, които остават почти невидими след заздравяването. По време на лапароскопията от яйчниците се изрязват малки парчета. По този начин се освобождават хормони от яйчниците, които насърчават узряването на яйцеклетките.

   Ендометриоза

   Ендометриозата е едно от най-разпространените гинекологични заболявания, което засяга до 15% от жените в детеродна възраст. По време на това заболяване в маточната кухина, в извънматочното пространство и в други органи се появяват възли, подобни по структура на ендометриума (вътрешната лигавица на матката). Много често (в 40-60% от случаите) ендометриозата е причина за безплодие и се открива едва когато жената отиде на лекар, за да разбере защо не може да забременее.

   Съществуват два начина за лечение на ендометриозата – терапия или операция.

   Терапевтичният метод на лечение се основава на използването на хормонални лекарства, които нормализират яйчниците и предотвратяват образуването на ендометриозни огнища. Колкото по-рано се консултирате с лекар при появата на симптомите, толкова по-голяма е вероятността заболяването да бъде лекувано, без да се прибягва до операция.

   Хирургичното лечение на ендометриозата има за цел да възстанови нормалната анатомична структура на вътрешните гениталии чрез отстраняване на възможно най-много локализирани участъци на заболяването.

   Най-добрият начин за предпазване от това заболяване, както и от всички останали, е да се правят редовни прегледи при гинеколог (на всеки шест месеца). Ако от време на време имате леки болки в таза, отделете малко време за почивка, опитайте се да бъдете в спокойна среда, за да намалите стреса. Използвайте по-често различни техники за релаксация и успокояване. След консултация с Вашия лекар можете да опитате да приемате редица подходящи лекарства, физиотерапия и релаксиращи масажи.

   Женски тумори

   Доброкачествените тумори – миома, фиброма и фиброми на матката – са често срещани: двадесет процента от жените над 30 години и почти половината от жените над 40 години. Често с настъпването на менопаузата тези тумори се разтварят от само себе си, тъй като един от факторите, които предизвикват развитието на тумора, е нарушаването на хормоналния баланс в организма. Когато женският хормон естроген започне да намалява по естествен път, туморите също намаляват. Освен хормоналния дисбаланс, има и други фактори, които провокират тези заболявания: на първо място, различни инфекциозни заболявания на гениталиите, особено ако тези заболявания са пренебрегвани, стават хронични и продължават с години. Профилактиката и лечението на инфекциите могат да спрат развитието на тумори.

Психологически семинар: Възстановете мира в душата си

   Ако имате тумор, който е започнал да расте, това означава, че вътре в себе си изпитвате чувство на нещастие, с което толкова сте свикнали, че може дори да не го забелязвате. Но ако се вгледате честно в себе си, ще откриете тревога, напрежение и неудовлетвореност. Отхвърлянето на ситуацията и същевременно невъзможността да я променим – това обикновено води до вътрешни конфликти, напрежение, неудовлетвореност. При този вид постоянен стрес има голяма вероятност да се появи тумор.

   На първо място се погрижете за себе си. Запитайте се: Какво зависи от мен в тази ситуация, какво мога да направя? Поемете отговорност за живота си, вземете решение и спрете да страдате. Докато страдате, туморът продължава да расте. Когато намерите спокойствие, тя ще спре да расте. Когато поемете отговорност за живота си, престанете да се чувствате зависима от обстоятелствата, преразгледате отношението си към себе си и към мъжете, само тогава ще ви помогнат природните средства, които отдавна се използват в народната медицина за лечение на женски тумори.

   Утвърждения срещу тумори

   Радвам се, че мога да се сбогувам с миналото!

   Насочвам цялото си внимание към новия ден! Всичко в живота ми върви добре!

   Имунната система унищожава всички нови израстъци в тялото ми!

   Всички вътрешни органи, структури на тялото регенерират своята млада, дадена от Бога здрава структура!

Народни средства за лечение на тумори при жените

   В народната медицина отдавна се използват природни средства за лечение на женски тумори.

   – Вземете 200 г листа от алое (възрастта на растението трябва да е поне три години, преди да го отрежете, не го поливайте в продължение на 5 дни), отстранете бодлите, смелете на каша, добавете един ситно нарязан плод с кората на конски кестен, 3 супени лъжици счукани корени от невен, 600 г мед, 600 мл натурално червено вино. Всичко се смесва и се вари в затворен съд на вряща водна баня за 30 минути, охлажда се, прецежда се и се изстисква. Приемайте сутрин, следобед и вечер в продължение на 20 минути преди хранене по 1 с.л. сироп, получен в рамките на един месец. След почивката повторете курса.

   – Вземете черупките и преградата на 1 кг орехи, залейте с 0,5 л водка, оставете да престои 10 дни, пийте по 1 с.л. 3 пъти дневно след хранене.

   – Вземете 375 г листа от алое, смелете ги с машинка за мелене, добавете 625 г натурален мед и 675 мл кахогор (виното трябва да е натурално, направено от грозде без добавена захар и ароматизатори) Всичко се смесва и се поставя в хладилника за пет дни. Приемайте по 1 ч.л. 3 пъти дневно един час преди хранене в продължение на месец и половина. След известно време курсът може да бъде повторен.

   – Народните лечители препоръчват следния метод за лечение на фибромиоми, като твърдят, че в много случаи туморът се резорбира напълно:

   – Три пъти дневно панкреатинът трябва да се приема с минерална вода. (Мезим може да се приема вместо панкреатин.) Курсът на лечение е три месеца, след това три месеца почивка и след това отново се повтаря тримесечният курс

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *