Еликсир на младостта

Еликсир на младостта

Статистиката в света показва, че 10% от населението умира от старост, 20% – от злополуки и войни, а 70% – от различни болести. Естественото стареене и злополуките са извън нашия контрол. От друга страна, основната причина за смъртта може да бъде повлияна по много важен начин.

Еликсир на младостта

   ДЕСЕТТЕ ЗДРАВНИ ЗАПОВЕДИ

   За да се чувствате отлично и да не мислите за истинската възраст на тялото си, следвайте тези прости и ефективни заповеди за здраве, младост и дълголетие.

   1 Яжте умерено.

   Както е казал един мъдър човек, ние не живеем, за да ядем, а ядем, за да живеем. Гладът е най-добрата подправка за храната. От време на време давайте почивка на тялото си. Не забравяйте, че наднорменото тегло е една от основните причини за сърдечносъдови заболявания, хипертония, диабет и атеросклероза.

   2. меню за всяка възраст.

   С напредването на възрастта започваме да се храним почти безразборно, без да осъзнаваме, че и тук има някои прости, но важни правила. Знаете ли например, че жените получават бръчки по-късно, ако редовно ядат зелени зеленчуци и шамфъстък?

   След 40-годишна възраст към диетата ви трябва да се добавят храни, богати на бета-каротин. След 50-годишна възраст – млечни продукти, богати на калций (за костите), и банани, богати на калий (за сърцето). От тази възраст е препоръчително да замените мазното месо в менюто с риба, като по този начин предпазите сърцето и кръвоносните съдове от атеросклероза.

   3. намерете подходящата за вас професия

   Наистина, нищо не ви състарява така, както бездействието. Учените са установили, че хората, които не работят, изглеждат много по-възрастни от тези, които работят. Ако не работите или ви се налага да правите нещо, което не ви харесва, не забравяйте да намерите хоби, което ви допада – има от какво да избирате!

   4.Don’t get lonely

   Според проучванията редовният сексуален живот е мощно средство за предотвратяване на стареенето и много заболявания.

   5.Живейте в хармония със себе си

   Според психолозите първият признак на невротично и депресивно заболяване е, когато човек смята себе си за добър, а света около него за лош. Следващият етап, който е по-тежък, е когато човек започва да се обвинява за всичко. Научете се да се радвате на малките неща, радвайте се на живота!

   6 Дайте воля на енергията си.

   Склонни сме да крием негативните си емоции и да не показваме болката си на околните. Тези неща бавно се натрупват в нас, като ни тровят и убиват. Според международен тест 48% от пациентите с онкологични заболявания винаги са потискали емоциите си. Не се страхувайте да изглеждате слаби, понякога е важно да се изкажете, да преживеете словесно травмиращата ситуация и тогава ще се почувствате по-добре. Психолозите наричат това състояние катарзис.

   7.Движението е живот!

  Надявам се, че никой няма да оспори това!

   8.Не забравяйте, че сме част от заобикалящия ни свят.

   Затова нека се отнасяме към всяко живо същество така, както бихме искали да се отнасят към нас. Каквото и да изпратим на света, било то любов или радост, болка или разрушение, ще се върне стократно при нас.

   9.Научете се да се правите на щастливи!

   Никой не ви познава по-добре от вас. Каквото ви кара да се чувствате щастливи или спокойни, правете го.

   10.Мозъкът може да се тренира!

   Стимулирайте мисловната си дейност: мислете, решавайте кръстословици, играйте интелектуални игри, занимавайте се с творческа работа. Това ще забави процеса на умствена деградация и стареене, като същевременно ще активира всички системи на тялото.

   ХРАНИ ЗА МЛАДЕЖТА И ЗДРАВЕТО

   Лидери в здравословното хранене са доматите, които са богати на антиоксиданти, глюкоза, фруктоза, йод, натрий, магнезий, манган, цинк и витамини А, В, В2, В6, К, РР, Е. Всички тези елементи са енергизиращи и помагат на организма да работи като по часовник. На второ място са чушките, богати на витамин С, а на трето – горските плодове, богати на витамини и минерали.

   Спанакът се бори с раковите клетки. Киселото мляко е полезно за нашата микрофлора. Зехтинът е рекордьор по съдържание на мононенаситени мазнини. Постното говеждо месо и сьомгата са богати на протеини. Сокът от нар е много полезен: той нормализира кръвното налягане, помага в борбата с рака и повишава мъжката потентност. Месото е незаменим продукт за човешкия организъм.

   Освен това менюто задължително трябва да включва мляко, яйца, сьомга, всички видове зеле, ябълки, лук и чесън. От всички напитки зеленият чай е за предпочитане.

   Специалистите по хранене напомнят, че лечебните свойства на тези храни се запазват най-добре, ако консумирате горепосочените храни сурови или подложени на минимална обработка.

   НАПИТКИ НА МЛАДОСТТА

   Основната тайна на подмладяващите напитки е да увеличат количеството на окислителните процеси, необходими за борба със свободните радикали, които разрушават клетките в тялото. Напитките на младостта намаляват образуването на свободни радикали, допринасят за предотвратяването на много заболявания, помагат при лечението и възстановяването на организма.

   Зелен чай – напитка на безсмъртието

   Знаете ли, че преди да се превърне в ежедневна напитка, чаят в Китай дълго време се е използвал само като лекарство? Използва се за лечение на много заболявания. Вярвало се е, че чаят облекчава главоболието, укрепва силите и подобрява зрението. Използва се за приготвяне на лечебни отвари и пасти и за лечение на отравяния.

   Зеленият чай е популярен в цял свят. Учените са изследвали и потвърдили лечебните му свойства. Той има лек и безвреден ефект върху общото здраве, като подобрява издръжливостта и имунитета и помага за лечението на болести като стомашни язви, затлъстяване, чернодробни и бъбречни заболявания, простатит, респираторни и сърдечносъдови заболявания, последици от радиационно облъчване и рак.

   Ябълков сок

   Ябълките са известни с лечебните си свойства, дължащи се на високото им съдържание на желязо, различни захари и пектин. Ябълките имат антиоксидантни свойства, които помагат в борбата с мозъчните и онкологичните заболявания. Доказаните подмладяващи свойства на ябълковия сок, който активно предотвратява окислителните процеси в човешкото тяло.

   Сок от нар

   Сокът от нар съдържа много полезни витамини, минерали, ензими и органични киселини. Такъв богат състав на сока от нар има положителен ефект върху всички системи на тялото ни. Сокът от нар помага за лечение на анемия, има благоприятен ефект върху сърдечния мускул, подобрява общото състояние на кожата, косата, ноктите и ставите. Съдържа и полифеноли, с други думи антиоксиданти, за които се смята, че запазват младостта и предотвратяват стареенето на организма. Пийте сок от нар в разреден вид, например коктейл от сок от нар, моркови и цвекло.

   Гроздов сок

   Това е един от най-богатите на витамини сокове, тъй като гроздето съдържа: протеини, въглехидрати, киселини, калий, калций, фосфор, магнезий, желязо, витамини. В медицинско, диетично и хранително отношение той е много ценен продукт. Някои експерти сравняват гроздовия сок с минералните води. Гроздовият сок съдържа много пектин, който спомага за намаляване на нивата на холестерола и премахване на свободните радикали от организма. Най-силният антиоксидант, съдържащ се в червеното грозде, който подобрява сърдечносъдовата система и подмладява организма.

   Черешов сок

   Черешовият сок е богат на желязо и магнезий. Сокът от череши е богат на антиоксиданти, подобрява метаболитните процеси в организма и има общо възстановително действие. Високото съдържание на фолиева киселина и желязо го прави полезен при анемия. Активно се бори с инфекциите на отделителната система и намалява риска от рак. Последните изследвания показват, че сокът от череши може бързо да възстанови силите, особено след физическо натоварване, така че е особено полезен за спортисти. Той влияе и върху нивата на хормона мелатонин, който регулира съня.

   Сок от боровинки

   Боровинките са богати на различни киселини, витамини, пигменти и съдържат каротин. Боровинките се използват за нормализиране на целия стомашно-чревен тракт, помагат при лечение на цистит, ревматоидни болки и много други заболявания. Консумацията на прясно изцеден сок от боровинки може да подпомогне имунната система и да предпази от заболявания. Само една чаша сок насърчава регенерацията на тъканите и клетките на тялото, т.е. предотвратява бръчките, повишава жизнеността и енергията.

   Червено сухо вино

   Благодарение на богатия химичен състав на гроздето червеното сухо вино има положителен ефект върху подмладяването на организма. Той укрепва кръвоносните съдове, намалява риска от атеросклероза и подпомага загубата на тегло. Червеното вино съдържа ресвератрол – естествен компонент, съдържащ се в кожата на гроздето, който удължава живота на хората и биологичните организми. Съдържанието на ресвератрол във виното е много по-високо, отколкото в соковете или плодовете. Червеното вино повишава жизнеността, физическата и умствената работоспособност и удължава живота.

   Пийте вино само по време на хранене и не превишавайте препоръчителната доза: 1-2 чаши за жени и 2-3 чаши за мъже.

   Еликсири на младостта и дълголетието: СВЕТОВНИТЕ ПРАЗНИЦИ Универсален еликсир на младостта

   Обелете 400 грама чесън, измийте го и го настържете. Изстискайте сока на 24 лимона, смесете го с чесъна и изсипете получената смес в буркан. Завържете гърлото на буркана с марля. Разклатете лекарството, преди да го използвате. Лечението на старостта е лечение на старостта.

   Лекарство за старост

   Вземете 4 кг коренова целина, 400 г мед, 400 г чесън, 8 лимона, 400 г корен от хрян. Смелете всичко в месомелачка и го поставете в стъклена или емайлирана купа. Завържете с марля и поставете на топло място за 12 часа, а след това на хладно място за три дни. След това изстискайте сока от тази смес, изсипете го в бутилки и поставете в хладилника.

   Приемайте ежедневно по една десертна лъжица три пъти дневно 15 минути преди хранене.

   Инфузия на тибетски монах

   Вземете равни части от билките лайка, безсмъртниче и брезови пъпки. Пригответе инфузията, приемайте половин чаша с мед в продължение на 45 дни, веднъж на всеки пет години.

 Източен еликсир на младостта

   Смес от 100 мл лимонов сок, 200 г мед и 50 мл зехтин. Приемайте по 1 чаена лъжичка от тази смес на гладно. Ако приемате това средство, не само ще изглеждате по-млади (подобряване на тена, блестящи очи, гладка кожа), но и ще се отървете от запека и ще се предпазите от склероза.

   Китайска тинктура „Дълъг живот

   Изсипете нарязания чесън до гърлото в половинлитрова бутилка, залейте с две чаши водка и поставете на тъмно и хладно място за 15 дни. Добавяйте по 1 ч.л. от тинктурата към храната си всеки ден на обяд.

   Славянска напитка „Zdravushka“.

   Смесете плодовете на шипката и на ружата в равни части и ги смелете в кафемелачка. Налейте 1 ч.л. на чаша вряла вода и оставете да се запари за 10 минути, докато е още топла. Пие се като чай 2 пъти дневно.

   Шведска подмладяваща напитка Viking

   Смесете по една чаена лъжичка изсушени шипки, коприва и плевели, залейте с чаша вряла вода и запарете за 3 часа. Пийте сутрин вместо чай.

   Италианска напитка за младост и дълголетие

   Залейте 2 с.л. мента с 1 литър вряла вода, киснете 5 минути и прецедете. Изсипете 1/2 лимонов сок и 1 с.л. мед. Приемайте по 1 чаша през нощта от февруари до април и от октомври до декември.

   Полски младежки коктейл

   Смесете по 2 ч.л. листа от черна боровинка и кисел трън, билки от последователност и жълт кантарион, 3 ч.л. шипки и 1 ч.л. мащерка. Сварете 1 ч.л. смес в чаша вряла вода и пийте като чай.

   Полски Полски коктейл

   Смесете по 1 с.л. сушени листа от касис и риган, 3 с.л. листа от къпина и офика. 1 с.л. смес се залива с 2 чаши вряла вода, настоява се в термос за 20 минути, прецежда се и се пие по 1/2 чаша след хранене.

   Женски балсам за подмладяване

   Този балсам не само подмладява, но и подобрява тена. Той също така подобрява сексуалната активност и възстановява плодовитостта. По-добре е да го приготвяте на малки порции.

   Вземете чаша хубаво бяло вино и залейте с него една глава обелен чесън. Оставете я да заври и оставете да къкри още 30 минути. Охладете го и го изсипете заедно със скилидките чесън в тъмна бутилка. Приемайте 3 пъти дневно 15-20 минути преди хранене, по 1 ч.л. лъжица в началото на всеки месец в продължение на три дни.

   Напитка против стареене

   С тази тонизираща напитка можете да забавите процеса на стареене. Смесете в равни тегловни части изсушени листа от градински чай и лавандула, залейте 100 г смес с 1 л сухо червено вино, оставете да престои на тъмно и хладно място в продължение на 2 седмици, като разклащате от време на време. След това прецедете и изстискайте остатъка. Пийте тази напитка по 30-50 грама сутрин и вечер 30-40 минути преди хранене.

   Еликсир на слънцето.

   Приготвя се на зазоряване, когато само росата изсъхва. Съберете най-големите главички глухарчета и ги поставете на дъното на 3-литров буркан. Покрийте горната част със захар, след това сложете още един слой цветове от глухарчета и т.н.

   Когато бурканът се напълни до половината, внимателно го притиснете с дървена пръчка. Можете да добавите няколко капки вода. След това продължете да пълните буркана докрай (трябва да имате 1,5 кг пясък в буркана). Уплътняването ще започне да освобождава сок.

   Спрете пълненето, когато сокът започне да капе през ръба. Покрийте буркана с капак и го съхранявайте на тъмно и хладно място. Приемайте 1 ч.л. сок от глухарче самостоятелно или в допълнение към чай и други напитки като възстановяваща, тонизираща витаминозна напитка.

   Рецепта за подмладяване на цялото тяло

   Вземете корените на валериана, елекампан, каламус, билка майчин лист, мента, жълт кантарион, хвощ, пшенична трева, последователност, живовляк, живовляк, плантация, безсмъртниче и корен от репей. Приготвяйте също зърнени храни от елда, овес, ориз, просо и ръж. Смелете всички съставки поотделно в кафемелачка. Смесете всички равни части по тегло. Напълнете стъклен буркан до една трета със сместа и изсипете нерафинираното слънчогледово олио. Съхранявайте на тъмно място при стайна температура в продължение на 2 месеца. Периодично разклащайте съдържанието на буркана. След два месеца изсипете настойката в съд и я загрейте до 60 градуса. Налейте в бутилки и оставете да престои две седмици.

   Готовият подмладяващ еликсир се втрива в кожата на цялото тяло вечер всеки втори ден в продължение на 10 дни. След 20 дни процедурата се повтаря. На сутринта измийте кожата с топла вода. Курсът на лечение трябва да се провежда поне веднъж годишно.

   ТИБЕТСКА СУТРЕШНА ХОРМОНАЛНА ГИМНАСТИКА

   Това невероятно упражнение има най-широк спектър от лечебни ефекти върху човешкото тяло. Той стимулира жлезите с вътрешна секреция, като по този начин нормализира хормоните в кръвта. Тази гимнастика се практикува от монаси в продължение на стотици години в един от манастирите в Тибет. Тя помага да се отървете от много болести и да си осигурите 20-25 години активен здравословен живот.

   Гимнастиката е лесна за практикуване и достъпна за всички възрасти. Извършва се при изгрев слънце, в 5-6 ч. сутринта, веднага след събуждане. Упражненията могат да се изпълняват директно в леглото или на пода, върху постелка. Основното нещо е, че повърхността трябва да е достатъчно твърда.

   За по-голямо удобство трябва да научите предварително всяко упражнение и неговата последователност. Важно е да следите за честотата и дълбочината на дишането. Гимнастиката ще бъде ефективна само ако се откажете от лошите си навици. Гимнастиката не трябва да се провежда при остро заболяване.

Продължителността на тибетската хормонална гимнастика е от 8 до 15 минути. Всяко движение е желателно да се повтори до 30 пъти. Основните упражнения на тибетската хормонална гимнастика се изпълняват в определена последователност.

   1.Затопляне на ръцете. Легнете по гръб, вдигнете ръцете си над гърдите си и започнете интензивно да ги разтривате една в друга. Ако ръцете ви се затоплят бързо и дланите ви остават сухи, тогава здравето ви е нормално. Ако ръцете се затоплят дълго време и остават мокри и стиснати, тогава има вероятност от хронични заболявания.

   2. Натиск върху очите. Натиснете силно топлите длани върху затворените очи. Леко натиснете очните ябълки 30 пъти с интервал от една секунда. След това просто оставете дланите си върху клепачите си за няколко минути, след което легнете за известно време със затворени очи. Това стимулира работата на очите, хипофизната жлеза, епифизата.

   3. Натиск върху ушите. Натиснете нагорещените длани към ушите, така че пръстите да лежат на тила. Натиснете ги 30 пъти. Стимулирането на ушите възстановява слуха, подобрява функционирането на вестибуларния апарат и цвета на кожата.

   4. Масаж на лицето. Стиснете юмрук, преместете палеца си встрани, перпендикулярно на дланта. Прикрепете изпъкналите палци към лобовете на ушите. След това със свити в юмрук пръсти започнете нежно да масажирате лицето си – движения от носа (устните) към ушите. Освен това може да се извърши триене на носните синуси и междувеждието. Това упражнение намалява отоците и бръчките, подобрява тена и лимфния поток.

   5. Изглаждане на челото. Разтворете дланите си, поставете лявата си ръка върху дясната, правете кръгови масажни движения от дясното слепоочие към лявото. Подпомага притока на кръв, намалява бръчките, активира хипофизната жлеза, изчиства синусите.

   6. Безконтактен масаж. Поставете ролка или навита възглавница под врата си за комфорт. Поставете дланите си една върху друга, разходете ги от темето до челото, на разстояние 5-8 см от главата (без да се докосвате). Трябва да има поне тридесет движения. След това, след кратка почивка, извършете същото безконтактно въздействие с дланите от ухо до ухо. Такива действия тренират раменния пояс, нормализират налягането и тонизират външните мускули на предмишницата.

   7. Въздействие върху щитовидната жлеза. Поставете дясната си ръка на врата си с дланта надолу. Лявата ръка се движи отгоре надолу (от шията до пъпа), без да докосва кожата. Направете тридесет такива движения, след което оставете ръцете си на корема. Това упражнение насърчава разпределението на енергията и подобрява функционирането на щитовидната жлеза.

   8.Масаж на корема. Ръцете, лежащи на корема, с длани надолу, се движат по посока на часовниковата стрелка с кръгови движения, с лек натиск върху стомаха.

   Следващият етап от упражнението: продължете с кръгови движения по посока на часовниковата стрелка на нивото на слънчевия сплит, засягайки областта на черния дроб и стомаха. Трети етап: поставете затоплените длани на гърба, в областта на бъбреците, дръжте ги така поне 30 секунди. Ползите от това упражнение са големи, нормализира се работата на стомашно-чревния тракт, бъбреците, черния дроб, надбъбречните жлези, енергията се разпределя равномерно, което спомага за подобряване на метаболизма.

   9. Загрейте краката и ръцете. Легнете по гръб, повдигнете краката и ръцете си нагоре, като поставите ръцете и краката си успоредни на пода. Започнете упражнението с въртене на ръцете и краката. След това лакътните и коленните стави започват да работят (по 30 завъртания). Завършете упражнението с леки вибриращи движения на всички крайници. Благодарение на това упражнение се подобрява състоянието на капилярите и ставите.

   10. Масаж на стъпалата и ставите. Гимнастиката завършва с разтриване. Седейки в удобна позиция, внимателно, но енергично разтрийте краката си, след това пръстите на ръцете и краката, коленете, лактите, бедрата и раменете. Ако се появи болка, обърнете малко повече внимание на точката на болка. Такова разтриване стимулира работата на целия организъм.

   Заключение

   Бъдете млади и здрави!