Проблеми с гърдите: Мастопатия

    Поради физиологичните си характеристики женската гърда е много чувствителна към различни въздействия. Нарушаване на естествените процеси, протичащи в гърдите, може да доведе до неблагоприятни фактори. Ако размножаването на клетките по една или друга причина излезе извън контрол, това може да доведе до развитието на доброкачествени, а понякога и на злокачествени тумори.

Проблеми с гърдите: Мастопатия

   Повечето от заболяванията на гърдата не са опасни, ако се открият навреме и се започне своевременно лечение.

   Мастопатия – доброкачествено заболяване на гърдата, което се изразява в патологично разрастване на нейните тъкани. В този случай тъканите или се размножават изключително бързо, или тези промени са регресивни. Всъщност мастопатията е резултат от ненормално съотношение между епителната и съединителната тъкан.

   По правило мастопатията засяга жени в детеродна възраст – от 25 до 45 години. Някои специалисти смятат, че всички жени страдат в някаква степен от мастопатия и тя невинаги може да се разглежда като заболяване. Ако болестта не е прогресирала и не се чувствате зле, няма особена причина да се притеснявате. На всеки шест месеца обаче трябва да се преглеждате от лекар, да се подлагате на ултразвуково изследване или мамография и да предприемате превантивни мерки (подходяща диета, фитотерапия, избягване на стреса).

    Мастопатията оказва значително влияние върху благосъстоянието на много жени, като в някои случаи води до страшно заболяване – рак на гърдата.

   Пациентките с мастопатия се оплакват от подути, болезнени усещания в млечните жлези, а по време на предменструалния период от зърната се отделя серозна или сочна течност. При палпация жлезите представляват малки, леко болезнени възли, които променят формата и размера си в различните периоди на менструалния цикъл.

Традиционни терапии

   След поставяне на диагнозата лекарят включва жената в регистър и следи процесите в млечните жлези на всеки 6 до 12 месеца. На пациента се предписват лекарства като бромокамфора, витамини и калиев йодид.

   Ако заболяването прогресира и причинява дискомфорт, лекарят ще назначи лечение, което включва прием на лекарства за нормализиране на нивото на половите хормони в организма. Мастопатията често се причинява от възпалителни процеси в гениталната сфера, затова е много важно да се лекуват съпътстващите заболявания.

   Лечението на мастопатията може да бъде както хормонално, така и нехормонално. Подходите за нехормонално лечение включват корекция на храненето, избор на сутиен, използване на витамини, диуретици, нестероидни противовъзпалителни средства, средства за подобряване на кръвообращението и др. Широко се използват антиоксиданти, по-специално В-кератин, който има интензивен ефект върху черния дроб. Витаминните комплекси, съдържащи витамини А, В и Е, са полезни за черния дроб.

   Хормоналното лечение има ефективен ефект върху епителните елементи. Като хормонални медикаменти се използват антиестрогени, орални контрацептиви, гестагени, андрогени, инхибитори на пролактиновата секреция, аналози на освобождаващия хормон гонадотропин.

Народни средства за лечение на мастопатия

   За лечение на заболявания на гърдата при хората отдавна и успешно се прилагат билкови настойки. Тези настойки трябва да се приемат в продължение на поне три месеца ежедневно, с изключение на дните на менструация.

  Ето няколко ефективни и лесни рецепти.

   – Смесете по 1 с.л. билки жълт кантарион и листа от живовляк, 2 с.л. билка последователност и 1 с.л. корен от валериана. Една супена лъжица смес се залива с чаша вряла вода, кипва се, настоява се 40 минути, прецежда се, приема се по 2 супени лъжици 4 пъти дневно.

   – Смесете по 1 с.л. бял равнец, хвощ и плодове от хвойна, добавете 1 с.л. лъжица царевични стигми. Една супена лъжица от сбора се залива с чаша вряла вода, кипва се, настоява се половин час, прецежда се, пие се по една трета чаша 3 пъти дневно след хранене.

   – Кистозна форма на мастопатия. Смесете по 1 с.л. листа от коприва и плодове от хвойна, по 1 с.л. бял равнец и хвощ, 1 ч.л. тревен пелин. Една супена лъжица от колекцията се залива с чаша вряла вода, настоява се 10 минути, прецежда се и се приема по 1/4 чаша 3 пъти дневно преди хранене.

   Психологически семинар: да се родиш отново.

   Ракът е ужасяваща диагноза. Жена, диагностицирана с рак на матката или на шийката на матката, трябва да се замисли, че през целия си предишен живот е преследвала фалшиви цели, вървяла е по път, който не води до никъде, и всъщност не е живяла истинския си живот, този, за който е предопределена от природата. Трудно е да го признаете, но е необходимо, ако искате да оздравеете. Противно на твърденията на медиците, ракът е лечим, но може да бъде излекуван само при едно условие: ако успеете да извършите истински духовен подвиг – да се откажете напълно от предишното си аз и от предишния си живот (по същество да умрете за миналото) и да се родите отново, превръщайки се в друг човек. Да се върнеш към себе си, към естественото си предназначение, към истинската си природа, отхвърляйки всичко чуждо, повърхностно, наложено от обществото – за това си струва да се работи! Ракът е много дълбок, катастрофален конфликт на човека със самия себе си. Това е състояние, при което гордостта и егоизмът потискат всякакви стремежи на душата, когато човек напълно забравя, че преди всичко е душа и че душата има свои задачи, стремежи, качества, които трябва да изпълни и заради които е дошла на този свят… Ракът засяга човек, който е плюл на собствената си душа. Душата не вижда смисъл в земното си съществуване – затова човек упорито и настойчиво върви по пътя към онзи свят… Ако се събудите навреме, можете да предотвратите преждевременната смърт и не само да оздравеете, но и да научите много от болестта.

   Няма универсална рецепта за излекуване от това заболяване. Важно е състоянието на ума. Ако успеете да преосмислите старите си принципи, да ги изоставите, да започнете да живеете по различен начин, тогава правилните средства ще дойдат в подходящия момент.

   Заболяване като злокачествен тумор само по себе си е шок. Да разберете, че имате такава диагноза, означава да преживеете шок. И точно този момент може да се окаже повратна точка – към изцеление или… към неизбежния край. От вас зависи кой път ще изберете. Да се поддавате на отчаяние, самосъжаление, апатия и негодувание срещу „несправедливостта“ на света само ви приближава към края. Но когато шокът и сътресението се превърнат в истински трус, който ви принуждава да изоставите старите си начини на живот, тогава имате шанс да откриете свои собствени начини за изцеление. В такива моменти интуицията ви обикновено се пробужда. Слушайте гласа ѝ!

   утвърждения за борба с рака

   С любов прощавам и се освобождавам от цялото си минало.

   Моят избор е да изпълня живота си с радост. Обичам и одобрявам себе си.

Помощта на традиционната медицина

   Най-важното е, че човек никога не трябва да се отчайва. Трябва да опитате всичко, което можете, има от какво да избирате. Официалната медицина все още не е открила лек за рака, но народната медицина го е открила. Много хора смятат, че е полезно да гладуват периодично и за доста дълго време. Не всеки може да го препоръча, така че всеки трябва сам, по интуиция, да определи дали му подхожда.

   Алоето лекува

   Много билкари наричат универсалното лекарство за всички тумори добре познато растение като алое или столетник. Алоето е способно да спре растежа на раковите клетки и така да засили защитните сили на организма и да подобри имунната система, че самият организъм да започне да се бори много активно с болестта.

   Ето рецепти, които са особено ефикасни при тумори в матката.

   1, Смесете 50 мл тинктура от евкалипт, закупена в аптеката, 150 г мед майска колекция, 150 мл медицински спирт 96 градуса, 200 мл сок от алое (растението трябва да бъде най-малко три години преди рязане без вода в продължение на 5 дни, нарязаните листа, увити във фолио и се държат в хладилника 5 дни, едва след това изстискайте сока). Разбъркайте всичко добре и оставете на тъмно място при стайна температура за 40 дни. Дръжте го плътно затворен. Прилага се под формата на тампони: парче стерилен памук се увива в стерилна марля и се напоява със сместа, колкото е необходимо (0,5 с.л. продукт за всеки тампон). Тампоните трябва да се поставят през нощта в продължение на десет дни, след това да се прекъсне за десет дни и да се повтори десетдневният курс.

   Ефикасността на лекарството се увеличава, ако го комбинирате с напръскване с тинктура от аконит (вълчи трън). Трудността се състои в това, че аконитът не се продава в аптеката, така че трябва да си го набавите сами. Задължително се консултирайте с експерт, проучете билковите справочници, за да не объркате растението с някое друго. Бъдете внимателни: Аконитът е много отровно растение, приготвяйки лекарство от него, е необходимо да се спазват необходимите пропорции и в никакъв случай да не се превишават допустимите дози. За да се приготви тинктура от аконит, храстът на това растение трябва да се изкопае цял с корена, да се изплакне добре, да се смелят всички части на растението, да се излее един литър водка и да се държи 10 дни на тъмно място, след което да се прецеди. По-добре е да приготвяте тинктурата с ръкавици, а след като докоснете растението с голи ръце, трябва да измиете добре ръцете си! Не повече от 3-6 капки от получената тинктура трябва да се използват за промивки и да се разтварят в чаша топла вода. Сутрин трябва да използвате спринцовка с аконит, а вечер – тампони със сок от алое.

   2, Налейте 2,5 литра вода в емайлиран съд, оставете да заври, изсипете там 100 г борови пъпки, варете на слаб огън в продължение на един час, след това добавете 100 г брезови пъпки, 25 г билка бял равнец, 15 г коприва, 500 г натрошена гъба (брезова гъба), варете на слаб огън в продължение на още един час. След това се прецежда, охлажда се и се добавят 500 ml сок от алое, мед и алкохол. Всичко се смесва, поставя се в стъклен буркан, покрива се плътно и се поставя на тъмно място за 45 часа. Приемайте по 1 супена лъжица 3 пъти дневно преди хранене.

   3, Вземете 2 кг мед и го разтопете на огън в емайлиран съд, като не позволявате да заври. Добавете 1 чаша сок от алое към меда и оставете сместа да къкри на слаб огън в продължение на 10 минути. Votdelnuyu тенджера да се излее 2 чаши брезов сок и да се вари в него намачкани брезови пъпки и цветове на жълт кантарион – 25 г всеки, 10 минути се вари на слаб огън, след това се настоява в плътно затворен съд на топло място в продължение на един час, след това се прецежда, изстисква, изсипва бульон в меда и всичко се разбърква добре. Добавете 100 ml растително масло към сместа и я изсипете в тъмни бутилки. Разклатете добре преди употреба. Приемайте по 1 с.л. 3-4 пъти дневно половин час преди хранене.

  Използване на отровни растения

   В народната медицина за лечение на злокачествени тумори се използва тинктура от аконит не само външно (за промивки), но и вътрешно. Освен това се използва и тинктура от хеморахия – също много отровно растение, известно като цикута. Но все пак никой специалист не трябва да използва тези мощни агенти не се препоръчва: ако се подготвят и прилагат неправилно, има висок риск от отравяне, а тези отрови в някои случаи могат да бъдат фатални! Ако се решите на такова „екстремно“ лечение, не го правете сами, а се уверете, че сте намерили доказан и опитен специалист и наистина „премерете сто пъти“, преди да вземете лекарството.

  Избягвайте предракови състояния!

   За да избегнете ракови заболявания в областта на гениталиите, е важно да следите здравето си непрекъснато, да избягвате инфекции, да лекувате възпаленията своевременно. Особено важно: Ако откриете кондиломи, трябва незабавно да се лекувате! Този папиломовирус, който причинява растежа на кондиломите, много често провокира развитието на рак. Друг тревожен фактор е ерозията на шийката на матката. Това е нарушаване на целостта или пълна загуба на епителния слой на лигавицата на вагиналната част на шийката на матката. Ерозията може да не се прояви в продължение на много години, но дълготрайната ерозия може да доведе до развитие на рак на шийката на матката. Ето защо е важно да правите периодични прегледи и да се лекувате навреме.

Рак на гърдата

   Ракът на гърдата е най-разпространената форма на рак сред жените. Според някои източници това заболяване засяга повече от десет процента от жените, обикновено – след 40 години. За разлика от други форми на рак, ракът на гърдата се счита за лечим при едно условие: ако заболяването не се пренебрегва. Ако вече е в ранен стадий, е необходимо да провеждате редовни прегледи при вашия лекар. Този рак не се появява внезапно, а се развива дълго време. Затова има всички възможности да го откриете, преди да е станало твърде късно.

   Трудността се състои в това, че развитието на злокачествен тумор може да не е съпроводено с никакви симптоми: няма болка, жената се чувства нормално. Много хора не бързат да отидат на лекар, защото смятат, че ако нямат дискомфорт в гърдите, значи всичко е наред. Дори всичко да изглежда наред, отделете време за профилактичен преглед! Още повече, ако имате някои от следните признаци:

   – Наличието на бучки в гърдите, дори ако са безболезнени;

   – Зърното се е прибрало;

   – Промени във формата на гърдите, тя е неравномерна, с вдлъбнатини и издутини;

   – Кървене от зърното;

   – Уголемяване на лимфните възли под мишницата.

   Трябва да сте нащрек и ако често усещате ниско ниво на енергия, бързо се уморявате, ако работоспособността ви намалява, а раздразнителността се увеличава, ако често се чувствате апатични и губите интерес към живота. Тези симптоми могат да показват много други заболявания, но могат да бъдат и косвени признаци, че се е развил злокачествен тумор.

   Хирургичното лечение все още е основният метод за лечение на рак на гърдата. Много жени отлагат посещението при лекар именно защото се страхуват да не им ампутират гърдите! Но когато става въпрос за живот и смърт, обикновено няма време за красота – това е първо, и второ, колкото по-рано отидете при лекаря, толкова по-големи са шансовете операцията да бъде щадяща и да не се налага гърдата да бъде отстранена напълно.

Психологически семинар: Покажете на света най-добрите си качества!

   Противно на мнението на медиците, ракът на гърдата може да се излекува и без операция. Да, има примери, при които туморът е изчезнал сам. Но, разбира се, това няма да се случи изведнъж. Тя изисква промяна на отношението към себе си и към света около вас. Следователно причината за болестите не е в липсата на раждане и в отсъствието на душевна и физическа хармония.

   Психическата хармония, оптимистичното настроение, чувството за удовлетвореност – женско и човешко – са най-добрата превенция на болестите. И за това ние трябва да се научат да се грижат за себе си, да бъдат чувствителни към нуждите на душата си и тялото си, в никакъв случай махане на себе си: те казват, аз не се нуждая от нищо! Ако се жертвате за доброто на другите, има по-голям шанс да се разболеете. Това не означава, че не трябва да правите нещо в полза на другите, но трябва да го правите само ако сте щастливи от това и ако не се чувствате като жертва. Ако често сте депресирани, тревожни, мрачни или апатични, вероятността да се разболеете се увеличава. Депресията е състояние на потиснатост, което е знак, че не получаваме достатъчно за себе си. Чувстваме апатия, когато не правим това, което трябва да правим в живота. Помислете кои нужди не задоволявате, защо не представяте пред света своите способности и таланти, най-добрите си качества. Започнете да го правите най-накрая.

   Съществува гледна точка: ракът на гърдата засяга по-често онези жени, които не знаят как да отстояват себе си, не могат да кажат „не“ на един мъж. Това също е пренебрегване, лошо отношение към себе си, ненужно жертване на себе си. Научете се да уважавате себе си, не се страхуват да реализират своя творчески, човешки потенциал, да се научат да се наслаждават на живота – и болестта ще ви заобиколи. А правилният начин на живот ще помогне за предотвратяване на заболяванията: отказ от тютюнопушене и алкохол (това са най-големите врагове на млечните жлези), храна с преобладаване на растителна храна (доматите и зелето се оказаха особено добри като противоракови средства), намаляване на мазнините в храната, риба и пилешко вместо месо, достатъчно количество витамини, способност за релаксация и освобождаване от стреса, достатъчна физическа активност, липса на наднормено тегло – и доброжелателен поглед към света!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *