Щастието на жените: как да бъдем здрави, красиви и обичани

В търсене на еликсира на младостта и здравето

Без значение колко сме различни, какви различни цели си поставяме, всеки от нас иска да бъде щастлив, обичан, здрав, успешен и да живее в хармония със себе си и света около нас. Прочутият еликсир на младостта, здравето и безсмъртието, прословутото лекарство на Макропулос, остава недостижима мечта, която е в основата на много средновековни трактати, легенди и съвременни научни трудове. Но да остане здрава, млада, привлекателна и стройна възможно най-дълго е нещо, което всяка жена, готова да приеме и обича себе си, може да направи.

Опознайте своите „хормони на щастието“

Как да постигнете това вълшебно състояние, когато собственото ви съществуване ще изглежда изпълнено с чудеса и енергийни преображения? Как да поддържаме физическото и психическото си здраве, без да се поддаваме на разрушителните сили на времето?

Щастието на жените

Нека погледнем на себе си отвън. Кои сме ние? Какви сме? 

Дали сме деликатни, нежни, очарователни и женствени представителки на слабия пол, или силни, самоуверени и утвърдени личности, които се осмеляват да поемат отговорност за благополучието и просперитета на своите семейства и на самите себе си? Факт е, че при днешните жени тези на пръв поглед противоположни качества се съчетават добре, но хармоничната комбинация между тях е рядкост. И тогава възниква въпросът за жертвата, за способността да се пожертва нещо, за да се съчетае несъвместимото. Изглежда, че сме свикнали да жертваме нещо, но когато става дума за най-голямата жертва – себе си, своето здраве и равновесие? Това, уви, не е нещо необичайно, дори в нашето, доста егоистично време. Резултатът – болест на „подмладяването“ и вече рядко може да се намери напълно здрава жена над тридесет и пет години. Нека си спомним кога за последен път се погрижихме за себе си? Не на детето, не на съпруга, не на родителите, не на професионалните постижения и благосъстоянието на компанията, не на служителите и колегите, а на мен, единствената и неповторимата? Не е ли време да спрете безкрайната надпревара и да си кажете: „Спри, не можеш да живееш по този начин! Да се оставиш да бъдеш победен от болестта означава да се лишиш от правото на пълноценен живот, на самореализация, на чувство на удовлетворение. Това означава да станеш бреме за близките си и да се обречеш на безрадостно мизерно съществуване, на препитание вместо на живот. Кой иска това? Никой. Но за да не се сбъднат тези мрачни прогнози, е необходимо да се положат усилия. Накрая трябва да преодолеем себе си, неспособността си да се грижим за себе си, саможертвената си природа, елементарния си мързел. Накратко, нямаме друг избор, освен да поемем отговорност за собственото си здраве.

Ако имате симптоми на някакво заболяване – не пренебрегвайте помощта на специалисти. Не забравяйте, че има някои заболявания, които не можете да излекувате сами. С някои заболявания можете да се справите, с други – може би не. Но ако най-накрая се погрижите за себе си, несъмнено можете да подобрите значително благосъстоянието им. И колкото по-скоро започнете да се занимавате със себе си, толкова повече са шансовете да не допуснете необратими промени в организма.

Но не забравяйте и нещо друго, също толкова важно – почти всички наши заболявания имат не толкова физиологични, колкото психологични причини. С други думи, телесните болести не могат да се разглеждат отделно от състоянието на ума и душата. Всъщност човек е толкова здрав, колкото иска да бъде, а болестите и житейските проблеми са абсолютно отражение на верига, съставена от неправилен начин на мислене и неправилни действия. Много изследователи отдавна са установили тази връзка – в съвременния свят тези явления са описани подробно от Сергей Лазарев, Рюдигер Далке, Луиз Хей, Луле Виилма. Ще се запознаем с тези взаимовръзки и ще започнем да работим за отстраняване на истинските причини за нашите заболявания, а оттам и на самите заболявания.

Методът на утвържденията, който отдавна е популярен, ще ви помогне да се справите с това. Работата на утвържденията се свежда до това да затвърдим в подсъзнанието си определен положителен образ. Подсъзнанието се опитва по всички възможни начини да съчетае реалния живот с образа, запечатан в дълбините на несъзнаваното. В нашата система за изцеление ще използваме доказаните утвърждения на Луиз Хей, известната авторка и психолог.

Заедно ще открием тайната на универсалната формула за красота и младост: самоувереност и вътрешна хармония. Без тези две съставки нито една победа над себе си няма да бъде дълготрайна и ефективна. Няма да подминем една разумна система на хранене и ще си спомним за такъв прекрасен метод за възстановяване и ефективно нормализиране на теглото като почивните дни. Специално внимание ще бъде отделено на естествените средства за грижа за лицето и тялото, като се вземат предвид специфичните биологични ритми на жените. Една система от упражнения ще ни помогне да стегнем фигурата си.

За да затвърдим успеха си и да стартираме жизнените процеси в тялото си на най-дълбоко ниво, ще използваме най-простите и ефективни енергийни практики, дошли при нас от Изтока.

Затова нека с любов обърнем вътрешния си поглед към себе си. Ние сме жени. Ние сме уникални и специални. Ние сме организирани от природата по съвсем различен начин от мъжете. И така подхождаме към себе си и здравето си, нека потърсим специален – предвид женската им природа, като вземем предвид тяхната уникалност.

Преди да започнете да четете, затворете очи и си представете идеалния образ на жената. Със сигурност ще видите жена, уверена в себе си, спокойна, гладка, мъдра, знаеща цената си, с дълбок, проницателен поглед. Такава от незапомнени времена, както жените, така и мъжете си представят прародителката на човешката раса – Ева. Това е Ева – същият женски идеал, който съществува в нас, независимо дали го следваме, или не. Той е този, който ни дава особеното очарование на женствеността, ако, разбира се, сме готови да го слушаме.

Завръщането към нашата велика прамайка Ева, новата среща с нея, е всъщност завръщане към самата нея – жена с младо тяло и мъдра душа, оживена от благодатното дихание на природата и любовта на хората около нея.

Завръщането към Ева е завладяващо пътуване към здравето, красотата, младостта и духовното равновесие. Разбира се, пътят ни няма да е осеян с рози – както се казва, „през тръни към звездите“… Но нищо, което си заслужава, не идва лесно, нали? Ако намерите сили да преодолеете собствения си мързел и се осмелите да промените убежденията и навиците си, които ви пречат да се чувствате най-добре, няма да съжалявате нито за миг!

И така, нека отидем – за еликсира на красотата, младостта и здравето, а след като го изпробваме върху себе си, да предадем тази тайна на други жени. Можете да им помогнете да започнат втори живот. И им дайте възможност да се наслаждават на отражението си в огледалото и в очите на другите хора много, много, много дълго време!