Методи за отслабване

Методи за отслабване

  Приемам формата на тялото си и признавам неговата красота.

   Аз създавам собственото си тяло. Не съм пристрастенa към храната.

   Ям малко, но се чувствам ситa. Красива съм и фигурата ми е изящна.

   Оздравявам и се ободрявам.

   Оставете правилните правила за хранене за слаби жени.

   За да останете стройни, трябва просто да следвате няколко прости, но естествени правила.

Методи за отслабване

   – Яжте 3-4 пъти дневно, на скромни порции с големината на юмрук. 30% от храната ви трябва да е от животински произход, а 70% – от растителен.

   – Можете да ядете не повече от две парчета ръжен или трици на ден.

   – Изключете свинското месо от диетата си и яжте говеждо (за предпочитане телешко) не по-често от веднъж седмично. Опитайте се да ядете повече пилешко месо, риба и черен дроб.

   – По-добре е да се яде натурално месо, но да се избягват колбаси и колбасни изделия, доколкото е възможно.

   – Яжте повече млечни продукти (кисело мляко, ряженка, кефир, мляко и извара).

   – Слагайте не повече от една лъжичка захар в черния чай и ограничете консумацията му до една чаша на ден. Зеленият чай може да се пие по няколко пъти на ден. Пиенето му без захар ускорява метаболизма и спомага за изгарянето на мазнините.

   – Кафето трябва да се избягва. Ако изобщо не можете да се справите без него, пийте кафе веднъж дневно, за предпочитане сутрин. Кафето с мляко може да се пие два пъти дневно.

   – Не трябва да ядете повече от две сладкиши на ден. Ако ядете шоколад, за предпочитане е да изберете тъмен, горчив шоколад, тъй като той помага за ускоряване на метаболизма. Бисквити, бутер тесто, тесто с мая и сладкиши не повече от веднъж седмично.

   – Грубата паста може да се консумира всеки втори ден. Картофите трябва да се пюрират и да се редуват със зърнени храни и макаронени изделия.

   – Сиренето трябва да се консумира без хляб и масло, не повече от 4 филийки.

   – Салати с майонеза не повече от три пъти седмично и без гарнитури или хляб.

   – Горещите супи са задължителни, но е по-добре да се приготвят всеки друг ден.

   – Натъпчете се с пресни плодове и зеленчуци. Те могат да се консумират в почти неограничени количества.

   – След шест часа вечерта се разрешава само чаша ряженка, кефир или плодове. Подсладената вода с лимон е много добра за утоляване на глада.

   – Изяжте една малка ябълка преди лягане, тя ще ви помогне да ускорите метаболизма си през нощта. На следващия ден мазнините ще бъдат изгорени по-ефективно.

Най-добрите начини за отслабване

   Млечна диета

   Класическата млечна диета е създадена, за да ви помогне да отслабнете бързо. Специалистите по хранене казват: ако я спазвате стриктно, след известно време ще забележите, че не само сте отслабнали, но и сте се подмладили. Кожата (става по-гладка и мека), зъбният емайл, косата, ноктите. Освен това млякото добре извежда токсините от организма, което ще има положителен ефект върху тена ви.

   Трябва да се пие по една чаша мляко на всеки 2-3 часа всеки ден. През това време трябва да подкрепите организма си с витамини (или да добавите 1 супена лъжица мед към млякото). По-щадящата версия позволява консумацията на плодове, сурови зеленчуци, сокове и зелен чай. Яденето на сушени плодове за вечеря също е задължително. Серотонинът, който се съдържа в изобилие във всички протеинови продукти, въздейства на мозъка по такъв начин, че не усещаме глад. Ето защо, ако седнете на млечна диета, можете наистина да отслабнете.

   Диета с кефир

   Диетата с кефир помага на тези, които искат да отслабнат за кратък период от време и да не мислят за излишните килограми дълго време. Кефирът е много полезен за организма и се смята за един от най-популярните продукти за диета.

   Избирайте само прясно кефир. Съдържанието на мазнини в продукта не трябва да надвишава 2,5%. Кефирът е нискокалоричен, с ниско съдържание на въглехидрати, мазнини и лесно смилаем, така че помага за предотвратяване на подуването и изхвърляне на излишните течности. Освен това подобрява смилаемостта на протеините, нормализира чревната флора и е добро средство за предотвратяване на стреса. Ето един класически вариант на диетата с кефир: 1,5 литра кефир без захар и 0,5 кг сладки плодове. Кефирът трябва да се изпие на 6 приема на равни интервали от време. Плодовете и зеленчуците трябва да се консумират един час след приема на кефир. Диетата трябва да се спазва стриктно – не консумирайте нищо друго освен предложените продукти.

   Диета при освобождаване от отговорност

   Важно е да сте подготвени за всичко, включително и за ден на прочистване. Постът не трябва да продължава повече от три дни, а по-добре – два дни: един в началото и друг в края на седмицата. Тогава тя е безопасна за организма и се наблюдава по-активно отслабване.

   Приблизителната диета се състои от кефир, плодове (с изключение на банани и грозде) и варено пилешко или говеждо месо. Можете да замените вареното месо с пилешки и говежди пастети или риба на пара (между другото, хекът е много добър на пара). Между два поста трябва да имате поне един „зареждащ“ ден, в който да си позволите да се почерпите. През всички останали дни трябва да организирате храненето си според принципа „колкото по-скромно, толкова по-добре“, т.е. да не надвишавате прословутите 1200 калории на ден.

   Почивни дни за зърнени храни и кефир

   Можете да се храните с извара или кефир, за да стимулирате метаболизма си и да увеличите разхода на енергия. Ефективността на тази диета се дължи на специфичния ефект на млечните продукти върху метаболизма на човека.

   Обезмаслената извара е мощно средство за стимулиране на метаболизма и увеличаване на разхода на енергия. През деня не консумирайте нищо друго освен нискомаслена извара и вода. Трябва да се приемат около 700 грама извара на 5 до 6 приема.

   Някои хора понасят „кефирния ден“, при който вместо извара се приемат 2 литра обезмаслено кефирно мляко. Не пийте кефир от днес (можете да погледнете датата на производство върху опаковката), тъй като големите количества през първите 24 часа ще предизвикат газове и диария. Оставянето му в хладилника за повече от 3 дни може да доведе до запек. Можете да си направите „ден на кефира и изварата“ – Това има подобен ефект върху метаболизма ви.

   Ако понасяте добре киселото мляко, плодовете и зеленчуците, можете два пъти седмично да организирате млечно-плодово-зеленчукова диета, т.е. да ядете само обезмаслено кисело мляко, плодове и зеленчуци. Можете да изпиете от 1,5 до 2 литра кефир и достатъчно плодове и зеленчуци, за да се заситите. През деня е по-добре да се ядат плодове с кефир, а вечер – зеленчуци с кефир. Добре е всяко от петте хранения да се състои от различни плодове и зеленчуци: за закуска – един, за обяд – друг, следобед – трети, за вечеря – смесени зеленчуци, а преди лягане – плод.

   Дни за прочистване с ябълка

   Ябълковите дни се провеждат в следните случаи:

   – като пречистваща мярка за подобряване на здравето;

   – Като начин за компенсиране на недостига на калории;

   – Да се позволи системно изгаряне на около 150-200 грама телесни мазнини.

   Ябълките трябва да са с тегло между 1,5 и 2 kg. Една трета от тях трябва да се използват в печен вид, тъй като печените ябълки съдържат повече вещества, наречени пектин, който е един от най-добрите естествени абсорбенти – много добър за премахване на различни токсини. Цялото количество ябълки трябва да се раздели на 5-6 приема. Необходимата течност трябва да се консумира в достатъчно количество.

   Ден на рибен пост

   Проявява се при атеросклероза, затлъстяване и диабет. Разпределете 400 г варена риба с ниско съдържание на мазнини (лефер, костур, треска, щука или щурец) на 6 приема. Не си забранявайте да изпиете 2 чаши чай с мляко и 2 чаши отвара от шипка.

   Бързо пречистване

   Един ден в месеца трябва да се счита за „прочистващ“ пост. В такъв ден трябва да се пие негазирана минерална вода. Ако пиете преварена вода, тя трябва да е със стайна температура и да е престояла 24 часа.

   Инфузии за отслабване

   Народната медицина препоръчва настойка от царевични кочани (10 г суровина трябва да се приемат с 200 мл вода). Трябва да се пие 4 пъти дневно до 1-3 с.л. лъжица.

   Употребата на липов чай без захар (1 с.л. липов цвят в 200 мл вряла вода) също дава добър ефект. През деня трябва да се пие по една чаша от този чай.

   Настойките от други лечебни растения също могат да ви помогнат да отслабнете. Можете да използвате този вид растения: блатен розмарин, цвят от черен бъз, билкова боя, листа от червена боровинка, листа и плодове от къпина, обикновена планинска ясен, корен от глухарче и др. Тези настойки се приготвят в същите пропорции като липовия чай. Курсът на лечение е с продължителност 3-4 седмици и се повтаря след 10-дневна почивка.

   Много ефективна е следната колекция: царевични стигми, листа от глухарче, билка от бял равнец, градински чай, мента, корен и билка от цикория, кора от храст, семена от магданоз. Всички растения се вземат в равни части и се смесват. За да приготвите инфузията, вземете 2 супени лъжици от сместа, залейте с 0,5 литра вряла вода и запарете. Приемайте по 100 ml 3 пъти дневно 15 минути преди хранене.

Отървете се от целулита

   Медът или по-точно масажът с мед може да бъде най-ефикасното и просто средство за защита. Предимството му е, че процедурата може да бъде samoyasamoy, ако няма време и пари за салони за красота. За полезните свойства на меда е казано много и дори малко дете знае, че медът е съкровищница на най-важните, полезни елементи и вещества. Още древните скити, гърци и други народи са използвали този продукт за лечебни и козметични цели.

   По време на масажа медът почиства кожата, като премахва токсините, укрепва кръвоносните съдове и намалява умората. Масажът с мед засилва лимфообращението и кръвообращението в подкожните слоеве, подобрява обмяната на веществата и по този начин спомага за изглаждане на кожата, повишаване на нейната еластичност и намаляване на броя на сантиметрите в желаната област. За един масаж са необходими приблизително 2 ч.л. мед на зона. Всичко зависи от това кои области сте избрали да масажирате. Ако става въпрос за бедрата, седалището и корема, можете да се справите сами, но ако става въпрос за гърба, ще ви е необходима помощ. Но не забравяйте, че всяка област трябва да се третира последователно.

   Медът може да бъде всякакъв вид. Важно е да няма добавки и да не е захаросан. Към меда могат да се добавят етерични масла, например от цитрусови плодове (лимон, портокал или грейпфрут) или евкалипт, хвойна. За 2 ч.л. мед вземете 5 капки масло. Можете да смесите маслата, например 3 капки масло от грейпфрут и 2 капки масло от лимон, но това трябва да стане преди да ги добавите към меда.

   Сместа трябва да се приготви непосредствено преди масажа. Загрейте меда до стайна температура, добавете етеричните масла и разбъркайте. Преди да нанесете меда, е необходимо да подготвите областта на тялото, т.е. да я затоплите. Масажирайте областта с ръце и потупвайте с дланта на ръката си. Това помага на меда да действа по-добре.

   След това нанесете меда върху проблемната област на тялото с натискащи движения. Някои от тях ще останат по ръцете, а други – по тялото. Когато медът е поставен, можете да продължите с различен по интензивност директен натиск. Дланите на ръцете се притискат плътно към тялото и след това се отдръпват рязко. Колкото по-стегнато и рязко го направите, толкова по-ефективно ще бъде лечението. След известно време медът ще потъмнее и ще се появи по-вискозна и гъста каша. Смята се, че това е начин да се освободите от токсините, солите и вредните отпадни продукти.

   Всяка зона на тялото се масажира в продължение на 6-10 минути, след което се преминава към следващата зона според нуждите.

   За да се постигнат видими резултати, масажът се повтаря всеки втори ден в продължение на 10-14 дни. Масажът с мед ви позволява да се отървете от 2 до 4 см допълнителен обем.

   След масажа избършете или измийте третираната част от тялото с топла вода, без да използвате гъба. След това нанесете антицелулитен или друг хидратиращ крем. Тъй като процедурата е доста болезнена, тя може да предизвика синини или болезнени усещания. След 2-3 сеанса обаче кожата ще свикне и болката ще изчезне.

Превенция на стрии

   По време на отслабването по кожата могат да останат стрии – или разтягания. Ароматерапията и етеричните масла имат най-ефективно въздействие върху кожата и са мощно средство срещу стрии.

   Как да приготвите ефективно средство против стрии?

   Вземете 50 ml натурално масло от жожоба и 50 ml масло от авокадо, добавете последователно следните етерични масла към сместа:

  • лимоново масло – 10 капки (разбъркайте);
  • Масло от нероли – 10 капки (разбъркайте);
  • розмарин 10 капки (оставете да се запари за 2 часа);
  • лавандула – 20 капки,

   – жасмин 10 капки (разбъркайте). Или можете да приготвите тази смес. Вземете 50 мл масло от гроздови или прасковени семена. След това добавете последователно по 10 капки масло от лайм, масло от мандарина, масло от нероли и накрая 15 капки течен витамин Е.

   Затворете бутилката и я оставете на тъмно място за 24 часа.

   Лечението на стрии с масло е много просто и не изисква много време. Маслото против стрии се нанася ежедневно върху проблемните зони на кожата с леки потупващи движения. Маслото не трябва да се втрива със стандартни масажни движения и не трябва да разтягате вече опънатата кожа до степен на разкъсване.

Отслабване без диети

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *